Fra 8. til 11. august 2019 lokker den 29. Hanse Sejl igen op til 200 traditionelle sejlbåde, damp- og museumsskibe til kajen Rostock & Warnemünde . Derudover er der krydstogtskibe, færger og skib fra marinen, der afslutter det maritime puslespil.

I 2009 – for ti år siden – førte den første Haikutter Regatta elleve små, hurtige traditionelle sejlere dagen før Hanse Sejl fra den danske Nysted til Rostock. Eksperimentet, som på det tidspunkt blev udført med stor entusiasme, er nu fast forankret i planerne fra ejerne af “Hajkutter” (dansk). Op til 17 skibe, som kan tilskrives vores naboers maritime arv, deltager nu i løbet. Du kan sejle og rejse komfortabelt på Scandlines-færgerne via Gedser. En spændende oplevelse i en velkendt atmosfære ombord, ikke kun for sejlere. Mange af skibene deltager i opkørslen til regattaen på Hajkutter Festival, Danmarks bidrag til Baltic Sail-netværket. Haikutter er blevet vigtige forbindelser i forbindelsen mellem byer og samfund på begge sider af Østersøen.

Den 7. august, når de små haikuttere passerer Warnemünde-dæmningerne, møder de havets giganter – krydstogtskibe, færger, flådeskibe og naturligvis de store sejlskoleskibe, nogle af dem mere end 100 meter lange. Et verdensomspændende unikt maritimt puslespil samles årligt den 2. august weekend i hansabyen og University City of Rostock af mange bidragydere.

Universitetet, “Lamp of the North”, ser tilbage på 600 års videnskabelig forskning og undervisning i 2019. Historien om skibsbygning og skibsfart fortælles dog stadig af traditionelle skibe under Hanseatic League.https://www.hansesail.com/29-hanse-sail-rostock.html